wp_20160413_10_24_51_pro

Despre noi

Publicat pe Publicat în Uncategorized

Vatra Familiei EmiliAna este  un magazin ce s-a născut din credința deplină în puterea de vindecare a plantelor medicinale dar și din respect pentru tradița populară în care plantele din flora spontană au însoțit omul în toate momentele importante ale vieții.

De-a lungul timpului, am folosit și eu cu mare succes tratamentele naturiste și încrederea mea în ele este totală. Îmi amintesc cum mama mă vindeca întotdeauna de răceală doar cu „banalul” ceai de tei, sau un simplu masaj cu apă îndoită cu oțet când aveam stări de vomă, iar săptămânal făceam băi infuzate cu plante (mentă, pelin, scumpie) la care nu am renunțat nici în prezent. La cel mai mic semn de răceală codița-șoricelului este pe primul loc: cât mai mult ceai și cât mai fierbinte; în cel mult două zile răceala se vindecă. Iar pentru copii ceaiul de soc în caz de febră și de cimbrișor pentru tuse. M-am vindecat rapid de o răceală puternică cu o combinație de tincturi: brusture, echinacea și lichen de piatră. Sau de cistită doar cu băi locale și aburi cu amestec de scumpie, pelin și codița-șoricelului. Seva de la vița-de-vie o colectez primăvara când se taie via și o folosesc pentru curățarea ochilor. Iar cu seva de mesteacăn începem detoxifierea de primăvară. Tinctura de propolis nu lipsește niciodată din casă, fiind de ajutor în caz de viroze respiratorii sau dureri de dinți cauzate de abces. Pentru copiii am apelat de când erau mici pe lângă ceaiurile din plante și la tratamentele homeopate iar acum au un sistem imunitar foarte bun. Iar pentru iritațiile de scutec singura care a avut efect a fost alifia de gălbenele.

Dar cel mai spectaculos tratament naturist din viața mea s-a petrecut foarte devreme în copilărie. Bebeluș fiind m-am îmbolnăvit brusc de o boală care se manifesta prin vărsături și diaree. Cum la vremea aceea (anii `70) cel mai folosit medicament, pe lângă clasicul piramidon, era penicilina, acesta a fost singurul tratament fără rezultat însă, aplicat și în cazul meu. După mai multe săptămâni în care starea mea se agrava, loc de injecții nu mai era, ele lăsând în urmă nodul lângă nodul (noduli care au dispărut încet, și la 14 ani tot mai aveam) iar mama mea era la capătul puterilor, fără prea multe speranțe în privința mea, îndrumată însă într-o zi către o vindecătoare tradițională, mi-am găsit vindecarea completă, în doar trei zile de tratament naturist (o parte a tratamentului s-a bazat pe baligă de măgăriță!). Remarcabilă aici nu este povestea mea ci știința acelei femei care fără studii de nici un fel, fără să se pretindă vindecătoare (era preocupată ca orice altă femeie de gospodăria ei) și mai mult, fără să ceară bani în schimb a reușit să facă o minune. Mi-ar fi plăcut să o cunosc pe acea bătrână, să îi pot mulțumi și să pot învăța acele secrete de la ea, care sunt mai mult decât simpla cunoaștere a plantelor, așa cum o știu eu acum. Însă, chiar dacă vindecători de acest gen sunt rari acum, plantele din flora spontană sunt peste tot în jurul nostru iar puterea lor vindecătoare este încă deplină.

Astfel că și interesul meu pentru natură a crescut de-a lungul timpului. În adolescență am citit prima carte naturistă „Vanga” iar mai târziu descopeream cartea Mariei Treben „Sănătate din farmacia Domnului” pe care am citit-o și răscitit-o cu un interes deosebit. Au mai fost apoi și alte cărți și informații despre plante printre care cele mai prețioase au venit prin seria de cărți „Cedrii Sunători ai Rusiei” scrisă de autorul rus Vladimir Megre, așa încât am ajuns să-mi doresc să trăiesc în mijlocul lor, al plantelor, iar acum am o grădină imensă din care le pot culege. Le folosesc cu succes în familie la ceaiuri, la băi, la obținerea de uleiuri infiltrate, săpunuri sau chiar în alimentație.

De aceea acest magazin vine în întâmpinarea celor ce iubesc ca și mine natura, plantele spontane și au încredere în forța lor vindecătoare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *