wp_20160413_10_24_51_pro

Despre noi

Publicat pe Publicat în Uncategorized

Vatra Familiei EmiliAna este  un magazin ce s-a născut din credința deplină în puterea de vindecare a plantelor medicinale dar și din respect pentru tradița populară în care plantele din flora spontană au jucat dintotdeauna un rol important.

De-a lungul timpului am folosit cu succes tratamentele naturiste și încrederea mea în ele este totală. Îmi amintesc cum mama mă vindeca cu ceai de tei când răceam fiind singurul tratament pe lângă clasicul piramidon, sau comprese cu oțet când mă durea stomacul, sau aromatele băi cu plante pe care le fac și eu în continuare acum. Mă vindec întotdeauna de răceli cu câte doi litri pe zi de ceai de codița-șoricelului, m-am vindecat de o răceală puternică cu o combinație de tincturi: brusture, echinacea și lichen de piatră. Sau de cistită doar cu băi locale și aburi cu amestec de scumpie, pelin și codița-șoricelului. Seva de la vița-de-vie o colectez primăvara când se taie via și o folosesc pentru curățarea ochilor. Tinctura de propolis nu lipsește niciodată din casă, fiind de ajutor în caz de viroze respiratorii sau dureri de dinți cauzate de abces. Pentru copiii am apelat de când erau mici pe lângă ceaiurile din plante și la tratamentele homeopate iar acum au un sistem imunitar foarte bun. Iar pentru iritațiile de scutec singura care a avut efect a fost alifia de gălbenele.

Dar cel mai spectaculos tratament naturist din viața mea s-a petrecut foarte devreme în copilărie. Bebeluș fiind m-am îmbolnăvit brusc de o boală care se manifesta prin vărsături și diaree. Cum la vremea aceea (anii `70) alt medicament universal folosit, pe lângă piramidon, era penicilina, acesta a fost singurul tratament fără rezultat însă, aplicat și în cazul meu. După mai multe săptămâni în care starea mea se agrava, mi-am găsit vindecarea, în doar trei zile de tratament naturist aplicat de o bătrână (din câte mi s-a spus o parte a tratamentului s-a bazat pe baligă de măgăriță). Remarcabilă aici nu este povestea mea ci știința acelei femei care fără studii de nici un fel, fără să se pretindă vindecătoare și mai mult, fără să ceară bani în schimb a reușit să facă o minune. Mi-ar fi plăcut să o cunosc pe acea bătrână, să îi pot mulțumi și să pot învăța aceste secrete de la ea, care sunt mai mult decât simpla cunoaștere a plantelor, așa cum o știu eu acum. Astăzi astfel de oameni ce stăpânesc aceste științe aproape că nu mai există, ceea ce e păcat.

Neschimbate sunt însă aceste plante din flora spontană, neschimbate de milenii, așa cum le-a gândit Dumnezeu, astfel puterea lor vindecătoare este întodeauna sigură.

Datorită acestei întâmplări interesul meu pentru natură a crescut de-a lungul timpului. Pe la 14 ani am citit cartea „Vanga” iar mai târziu descopeream cartea Mariei Treben „Sănătate din farmacia Domnului” pe care am citit-o și răscitit-o cu un interes deosebit. Au mai fost apoi și alte cărți și informații despre plante printre care cele mai prețioase au venit prin seria de cărți „Cedrii Sunători ai Rusiei” scrisă de Vladimir Megre, așa încât am ajuns să-mi doresc să trăiesc în mijlocul lor, al plantelor, iar acum am o grădină imensă din care le pot culege. Le folosesc cu succes în familie la ceaiuri, la băi, la obținerea de uleiuri infiltrate, săpunuri sau chiar în alimentație.

Plantele din flora spontană sunt plante asupra cărora omul nu a intervenit, ele sunt neschimbate de milenii, așa cum le-a gândit Dumnezeu, astfel puterea lor vindecătoare este întodeauna sigură.  Îmi place să mă plimb prin mijlocul lor, să le culeg și apoi le folosesc după indicațiile din cărți.

Le pot recunoaște cu ușurință, nu se pot face confuzii între ele, cel puțin nu între cele pe care le propun eu în magazin, de aceea le recomand cu toată încrederea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *