Descriere produs
Dacă mirosului perfect i s-ar da o culoare, atunci negreșit aceasta ar fi verde. Când înfrunzește mesteacănul, mai ales după ploaie, plutește în aer un miros puternic de caise verzi cu nuanțe subtile și diafane greu de comparat cu ceva cunoscut. Absolut divin!
În țările nordice, rămurelele înfrunzite de mesteacăn sunt mâncate pentru a pune sângele în mișcare la ieșirea din iarnă, din același motiv pentru care urzica face parte din dieta noastră de primăvară.
Frunzele sale, culese când sunt proaspăt ieșite din mugure și folosite în infuzii pentru uz intern au proprietăți imunostimulatoare, diuretice și antiedematoase. Ajută în rinofaringite repetate la copii, cu episoade bronho-pulmonare recidivante; după tratamente cu antibiotice; în astenia convalescenței; în decalcifiere la tineri, carie dentară, rahitism, consolidarea fracturilor; reumatism, sindrom nefritic, gastrite catarale. Au acțiune asupra Stafilococului auriu și alb Oxford și asupra Bacilului anthracis.
În uz extern ajută la seboreea excesivă, împotriva mătreții și a căderii părului. Apa infuzată cu frunze de mesteacăn miroase extraordinar de bine iar părul spălat cu infuzie își păstrează mirosul chiar și a doua zi.
Frunzele uscate și transformate în pulbere pot fi adăugate în săpunurile de casă pentru proprietățile menționate mai sus. Producătorii de cosmetice clasice au început să recunoască virtuțile mesteacănului tot mai mult folosind-l în șampoane și alte produse cosmetice.
Recenzii
Nu există încă recenzii.