img_20190217_164211

Săpun cu „gust”

Publicat pe Publicat în Săpun cu "gust"

De ce săpun cu „gust”?

Unu, pentru că multe din ingredientele folosite în săpunurile mele sunt chiar alimente. Și nu orice fel de alimente ci de primă mână, curate și gustoase. Plante culese de mine cu drag chiar din grădina mea, ouă și lapte de capră de la localnici (în curând producție proprie😃), untură primită în dar tot de la ei, iar uleiurile autohtone cum ar fi cel de floarea soarelui sau rapiță, aduc și ele pe lângă promovarea produsului românesc și proprietăți multiple săpunului.

Și doi, pentru că fac săpunurile din pasiune (așa, ca o extensie a pasiunii pentru gătit) și cum orice lucru făcut din pasiune se bazează și pe bun gust, cred despre săpunurile mele că sunt făcute cu „gust”.

Iată câteva din creațiile mele:

Săpun-șampon cu lapte de capră și ou, cu mestecăn și sunătoare, săpun de rufe

Săpun-șampon cu mestecăn, urzică și nuc

Săpun-șampon cu ou și cimbrișor

Săpun de rufe

Vreau să specific că nu am nici o problemă în a folosi și materii prime controversate precum untura sau uleiul de palmier.

Untura îmi este oferită de către vecini care cresc porci în gospodăria lor și o consider o resursă locală sustenabilă.

Și consider despre folosirea uleiului de palmier, că deși exploatarea lui împuținează habitatele unor animale, acest fapt nu este mai mult distructiv decât exploatarea și folosirea altor resurse precum petrolul, exploatarea copiilor în producția de cacao, tehnologia etc.

Soluția stă deci în a folosi cât mai puțin, echilibrat și responsabil aceste materii prime sau resurse, care puse în slujba binelui cu siguranță ajută acolo unde chiar este nevoie de ele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *