img_20190407_133438

Săpun cu „gust”

Publicat pe Publicat în Săpun cu "gust"

Știați că în timpul unei băi bune pielea noastră absoarbe cam un litru de apă?

Se înțelege atunci de ce este necesar un săpun cu un „gust” bun și ce intră în corpul nostru când folosim produse de curățare care nu țin cont de acest lucru.

Astfel că o mare parte din ingredientele pe care le folosesc în săpunurile mele sunt chiar alimente. Și nu orice fel de alimente ci de primă mână, curate și gustoase. Plante care mă inspiră în a obține adevărate elixiruri de sănătate, ce le culeg cu drag chiar din grădina mea, la momentul oportun și uscate la umbră, principiile active din plante fiind astfel la potențialul lor maxim, ouă și lapte de capră de la localnici (în curând producție proprie😃), untură primită în dar tot de la ei, iar uleiurile autohtone cum ar fi cel de floarea soarelui sau rapiță, servesc conceptului de sustenabilitate și aduc proprietăți multiple săpunului.

Și un alt motiv pentru care săpunurile mele au „gust” este pentru că le fac din pasiune (așa, ca o extensie a pasiunii pentru gătit) iar orice lucru făcut din pasiune se bazează și pe un bun gust. Căci fac aceste săpunuri tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pielii și părului, nevoilor casnice și nu doar pentru a-mi demonstra cumva mie sau altcuiva că știu/pot și eu să fac săpunuri. Aceste săpunuri le folosesc eu cu familia mea și le recomand cu toată încrederea.

Iată câteva din creațiile mele:

Șampon-solid pentru păr și ten gras cu mestecăn, urzică și nuc

Șampon-solid pentru păr fin și piele sensibilă cu cedru (bun și pentru bebeluși)

Șampon-solid pentru păr și ten normal cu ou și cimbrișor

Săpun de rufe

Vreau să specific că nu am nici o problemă în a folosi și materii prime controversate precum untura sau uleiul de palmier.

Untura îmi este oferită de către vecini care cresc porci în gospodăria lor și o consider o resursă locală sustenabilă.

Și consider despre folosirea uleiului de palmier, că deși exploatarea lui împuținează habitatele unor animale, acest fapt nu este mai mult distructiv decât exploatarea și folosirea altor resurse precum petrolul, exploatarea copiilor în producția de cacao, tehnologia etc.

Soluția stă deci în a folosi cât mai puțin, echilibrat și responsabil aceste materii prime sau resurse, care puse în slujba binelui cu siguranță ajută acolo unde chiar este nevoie de ele. Iar pe principiul că cererea crează oferta, dacă noi cerem puțin și exploatările încetează.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *